Op zomerse dagen eten we op de meest uiteenlopende tijdstippen. Hoe (on)gezond is dat. Wat vertellen de nieuwste inzichten?
In Fit met Voeding nr.5, 2023
Editorial van Gert Schuitemaker
‘Giftig’ voedsel
In de rubrieken Wetenschap & …
Op zomerse dagen eten we op de meest uiteenlopende tijdstippen. Hoe (on)gezond is dat. Wat vertellen de nieuwste inzichten?
In de oogheelkunde worden voedingssupplementen geadviseerd bij de zorg rond leeftijdsgerelateerde maculadegeneratie (LMD/AMD). De stand van het onderzoek.
De ‘oervorm’ van de omega 3-vetzuren EPA en DHA, die in vette vis zitten, is alfalinoleenzuur dat vooral voorkomt in lijnzaad. Gebruik het in je voeding, én op de huid.
met Erica ten Veldhuys, natuurgeneeskundig therapeut. Specialisme: Germaanse geneeskunde. ‘Veel mensen zijn het contact met hun lichaam kwijt’. Op zoek naar de oorzaak.
Archie Kalokerinos, arts bij de Aboriginals in de vorige eeuw. Hem viel toen al op dat veel kinderen overleden na vaccinatie, vooral als ze al leden aan verkoudheden of lichte luchtweginfecties.
Het voedingssupplement N-acetylcysteïne (NAC) is vooral bekend als slijmoplosser. Veel minder bekend zijn vier andere toepassingen …
Het koren staat op het land: wuivende, goudgele velden vol. Een belofte voor een toekomst zonder honger, maar met graan en brood. Het graan in de beeldende kunst …
Gebakken feta met olijven en tomaatjes uit de oven.
Deze editorial is geïnspireerd door het indrukwekkende afscheid van Renske Leijten als Kamerlid. Zij gebruikte het woord ‘giftig …’, ofwel ‘toxisch’.